SISTEME SOLARE HIBRIDE

În cazul unui sistem care alimentează rețeaua, furnizorul de energie electrică joacă rolul de stocare a energiei. Atunci când soarele este mai mult decât suficient, de obicei se produce mai multă energie decât cea consumată de consumator. Excesul de producție poate fi încărcat în rețeaua furnizorului, care asigură stocarea. Avantajul acestui lucru este că, atunci când soarele nu strălucește suficient și panourile solare nu pot produce suficientă energie electrică, energia poate fi preluată din rețea.

Bineînțeles, totul este contabilizat și monitorizat de contorul de dus-întors. Echilibrarea asigurată de furnizorul de energie electrică este benefică pentru consumatori, dar în unele țări s-a observat că furnizorul limitează cantitatea de retroalimentare, astfel încât proprietarii de sisteme solare pot suferi pierderi.

 

CARE ESTE SOLUȚIA?

Sistemul solar hibrid!

Acesta poate satisface perfect nevoile populației, deoarece, printre altele, noaptea, când sistemul nu produce, utilizatorii pot folosi energia electrică pe care o produc ei înșiși, în loc să o cumpere de la furnizor.

Cum funcționează un sistem solar hibrid?

Orice energie neutilizată generată de sistemul solar poate fi stocată temporar într-o baterie. Acest lucru permite autoconsumul maxim al energiei disponibile și asigură o independență energetică maximă. Energia solară în exces poate fi utilizată în cazurile în care energia solară este limitată sau indisponibilă. Spre deosebire de produsele convenționale, produsele unor producători oferă avantajul suplimentar al unei funcții opționale de alimentare de urgență, care permite gospodăriei să se bucure de alimentarea cu energie electrică în cazul unei pene de curent. Acest lucru este posibil, de exemplu, în cazul invertorului hibrid Fronius.

 

Symo Hybrid permite soluții solare 24 de ore din 24! Autoconsum maxim și rentabilitate optimă a sistemului!

 Acest invertor combină:

– sistem de încărcare a bateriei
– invertorul de baterie
– invertorul hibrid
– controlerul
– soluția de control al sistemului într-un singur dispozitiv.

Pentru motoarele de curent alternativ între 3,0 și 5,0 kW, invertorul poate procesa până la 8,0 kW pentru a furniza energie electrică consumatorilor casnici și pentru a transfera surplusul de energie de la sistemul solar Fronius Solar Battery. Datorită sistemului inteligent de gestionare a fluxului de energie, tehnologia integrată Multi Flow suportă fluxul simultan de energie în toate direcțiile, precum și conexiuni de curent alternativ, curent continuu și de la curent alternativ la curent continuu pentru stocarea bateriei.

 

Prin urmare, în cazul în care utilizatorul dorește să aibă mai multă libertate în ceea ce privește gestionarea furnizării de energie, ar putea fi util să ia în considerare sistemele solare hibride. Cel mai mare beneficiu este atunci când, din orice motiv, sistemul poate produce mai puțin decât ar fi necesar ca sistem autonom. În acest caz, nu este nevoie să se bazeze pe furnizor, dar energia deja generată poate fi accesată prin utilizarea bateriei. Numai și numai atunci când acumulatorul de energie este epuizat și nu există nicio altă soluție va fi nevoie de energia din rețea. De asemenea, oferă soluții eficiente în cazul întreruperilor de curent!

Scroll to Top