Sortează după
Filtrează după Preț
-
Filtrează după Categorii

Monitorizare

It seems we can't find what you're looking for.
Întrebări frecvente

Un contor bidirecțional este un tip de contor electric care înregistrează și măsoară atât energia electrică consumată de un utilizator, cât și energia electrică produsă și returnată în rețeaua electrică de către o instalație de generare distribuită, cum ar fi un sistem fotovoltaic.

Funcționarea unui contor bidirecțional se bazează pe principiul că energia electrică se măsoară în două direcții: direcția de consum și direcția de producere. Acest tip de contor are capacitatea de a înregistra cantitatea de energie electrică consumată de un utilizator de la rețeaua electrică și de a înregistra, în același timp, cantitatea de energie electrică produsă și returnată în rețeaua electrică de către sistemul de generare distribuită.

Contorul bidirecțional transmite date despre consumul și producția de energie electrică, indicând cantitatea de energie activă consumată și produsă, direcția fluxului de energie și timpul înregistrărilor. Aceste informații sunt utilizate pentru monitorizarea și facturarea corectă a energiei electrice.

Avantajele folosirii unui contor bidirecțional pentru panourile fotovoltaice includ:

  1. Monitorizarea precisă a energiei consumate și produse.
  2. Facturare corectă, în funcție de energia netă consumată din rețea.
  3. Ușurința în monitorizare și depanare a sistemului fotovoltaic.
  4. Creșterea transparenței și conștientizării asupra consumului și producției de energie electrică.