Sortează după
Filtrează după Preț
-
Filtrează după Categorii

Instrumente de monitorizare consum energie electrica

Monitorizarea consumului de energie electrica – accesorii inteligente pentru eficientizarea instalatiilor fotovoltaice
Instalatiile fotovoltaice sunt din ce in ce mai prezente, atat in domeniul casnic, cat si in cel de producere industriala a curentului electric. Producerea acestui tip de energie electrica este extrem de profitabila datorita transformarii directe a luminii solare in curent, prin intermediul panourilor fotovoltaice si a unor invertoare, care au rolul de a transforma curentul electric continuu in curent alternativ pentru a-l injecta in retea. Functionarea unei astfel de retele poate fi eficientizata prin instalarea unor sisteme de monitorizare a productiei si consumului de energie electrica. In magazinul Solargroup.ro sunt disponibile toate piesele componente ale unui astfel de sistem, inclusiv panouri fotovoltaice cu sisteme de fixare, invertoare de puteri diverse, accesorii, incarcatoare EV pentru masini electrice si solutii de stocare a energiei electrice.
 Monitorizarea panourilor fotovoltaice – solutii avantajoase
Prin intermediul monitorizarii sistemelor de panouri fotovoltaice se poate eficientiza productia si consumul. Aparatul de monitorizare a energiei electrice masoara cu precizie cantitatea de energie generata si decid in functie de nivelul productiei in ce directie va fi trimis curentul electric (pentru incalzirea apei, alimentarea diversilor consumatori sau injectarea in retea). In plus, datele pot fi consultate de la distanta prin intermediul internetului, de pe platforme specializate. In magazinul solargroup.ro exista componente ce permit realizarea unor instalatii performante de monitorizare a consumului de energie. Exemple in acest sens sunt contoarele bidirectionale, pentru optimizarea autoconsumului, regulatoarele de consum ce canalizeaza energia de prisos pentru incalzirea apei, echipamentele pentru senzori si cele destinate racordarii invertoarelor la internet.

 

 
Aparate monitorizare consum energie electrica – Afișez toate cele 2 rezultate

Întrebări frecvente

Un contor bidirecțional este un tip de contor electric care înregistrează și măsoară atât energia electrică consumată de un utilizator, cât și energia electrică produsă și returnată în rețeaua electrică de către o instalație de generare distribuită, cum ar fi un sistem fotovoltaic.

Funcționarea unui contor bidirecțional se bazează pe principiul că energia electrică se măsoară în două direcții: direcția de consum și direcția de producere. Acest tip de contor are capacitatea de a înregistra cantitatea de energie electrică consumată de un utilizator de la rețeaua electrică și de a înregistra, în același timp, cantitatea de energie electrică produsă și returnată în rețeaua electrică de către sistemul de generare distribuită.

Contorul bidirecțional transmite date despre consumul și producția de energie electrică, indicând cantitatea de energie activă consumată și produsă, direcția fluxului de energie și timpul înregistrărilor. Aceste informații sunt utilizate pentru monitorizarea și facturarea corectă a energiei electrice.

Avantajele folosirii unui contor bidirecțional pentru panourile fotovoltaice includ:

  1. Monitorizarea precisă a energiei consumate și produse.
  2. Facturare corectă, în funcție de energia netă consumată din rețea.
  3. Ușurința în monitorizare și depanare a sistemului fotovoltaic.
  4. Creșterea transparenței și conștientizării asupra consumului și producției de energie electrică.
Scroll to Top