INVERTOARE SOLARE

Deoarece un sistem solar nu este funcțional fără un invertor, merită să explicăm puțin despre ce este acesta, cum funcționează și ce tipuri există.

Ce este un invertor?

Invertoarele sunt utilizate pentru a converti curentul continuu generat de panourile solare în curent alternativ, astfel încât acesta să poată fi utilizat pentru a alimenta rețeaua de utilități pentru a face să funcționeze dispozitivele electrice. Atât pentru sistemele autonome, cât și pentru cele conectate la rețeaua de utilități, este necesar un invertor, iar pentru sistemele autonome va fi necesară o baterie.

Pe lângă această sarcină, invertorul solar sprijină optimizarea producției de energie și oferă posibilitatea de a monitoriza și controla producția de energie. Acesta poate fi utilizat pentru a asigura funcționarea sigură a sistemului, pentru a colecta date de producție și pentru a comunica cu invertorul solar. Datele nu sunt afișate doar pe ecran, ci pot fi extrase și cu ajutorul dispozitivelor inteligente. Dacă este posibil, se poate face cu un computer sau o tabletă, dacă nu există altă modalitate, se poate face cu un telefon inteligent cu conexiune wifi încorporată. Sistemul de control de la distanță permite, de asemenea, monitorizarea de la distanță.

De ce ar trebui ca performanța invertorului solar să fie cel mai important factor în alegerea dumneavoastră? Prețul nu este important doar pentru unii utilizatori, ci pentru toți utilizatorii, aceștia doresc să fie asociați cu produse de o calitate corespunzătoare. Acest lucru este posibil, pentru asta sunt specialiștii în invertoare solare, pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă, pentru care un studiu de mediu sau o expertiză la fața locului este esențială. De asemenea, este important de știut dacă va exista o locație potrivită pentru panoul solar, de exemplu, dacă există deja o altă unitate instalată pe acoperiș, cum ar fi un colector solar. Pentru a profita la maximum de invertor și de panoul solar, condițiile trebuie să fie cât mai optime.

Așadar, invertorul solar are mai multe roluri în funcționarea sa, indiferent dacă este un produs SolarEdge sau Huawei, funcția sa principală este de a converti curentul continuu de joasă tensiune în curent alternativ, fără de care nu ar putea fi alimentat în rețea. Puterea optimizată este responsabilă pentru a se asigura că panoul solar furnizează întotdeauna puterea maximă.

Înregistrarea invertorului este, de asemenea, un pas important în procesul de punere în funcțiune pentru a valida garanția, pe care o puteți verifica pe site-ul web al producătorului pentru informații detaliate.

Fronius Symo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Cum funcționează un invertor solar?

Deoarece invertorul solar este un dispozitiv automat, acesta poate monitoriza și controla tensiunea panourilor solare și funcționarea generală a sistemului atunci când acesta este pregătit pentru funcționare. Dacă vorbim despre un sistem conectat la rețea, atât tensiunea, cât și frecvența rețelei de utilități sunt monitorizate și controlate de către invertorul solar.

Prin urmare, utilizatorii pot beneficia de un sprijin fiabil cu aceste funcții atunci când utilizează un sistem solar proiectat la scară casnică. În cazul în care este disponibil echipamentul potrivit, energia solară poate fi valorificată chiar și la scară industrială!

Astfel, invertorul solar poate converti curentul continuu provenit din razele soarelui în curent alternativ cu tensiunea, frecvența și forma de semnal adecvate, care este apoi transmis la rețea.

Standardele din Ungaria:

Tensiune: 230 V
Frecvență: 50 Hz
Forma semnalului: undă sinusoidală

Invertorul poate fi utilizat pentru a sincroniza energia electrică alimentată în rețeaua de utilități, astfel încât să aibă aceeași fază, tensiune, frecvență și formă de semnal.

De exemplu, invertorul Fronius oferă următoarele opțiuni:

– produse adecvate pentru rețeaua de utilități
– alimentarea zonelor îndepărtate
– înregistrare și monitorizare a datelor
– funcții de securitate și protecție
– controlul unei părți a propriilor consumatori
– tehnologie unificată de invertor instantaneu
– instalare standard, punere în funcțiune rapidă
– întreținere ușoară: prize libere, interfață deschisă
– comunicare de date integrată, server web: WLAN, Ethernet, WiFi

Cu invertoare adaptate la nevoile moderne, putem optimiza producția și putem obține întotdeauna cele mai bune performanțe. Dacă, de exemplu, panourile solare sunt foarte umbrite, panourile solare cu performanțe scăzute nu sunt luate în considerare, producția lor este suspendată și se ia în considerare doar producția panourilor cu performanțe ridicate.

 

Fronius Symo
Huawei inverter

Ce face ca invertorul să funcționeze în siguranță?

Realimentarea la rețea se oprește în momentul în care invertorul nostru detectează o anomalie în funcționarea aparatului de redare sau a rețelei. În cazul unei pene de curent, acesta va continua să facă acest lucru, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la electrocutare.

În cazul în care se generează un arc electric în circuitul de curent continuu, AFCI (Arc Fault Circuit Interruption) va opri invertorul, datorită întreruperii integrate a defectului de arc. Protecția împotriva supraîncălzirii este, de asemenea, o caracteristică a unui invertor bun.

Gama de invertoare Fronius pe care o oferim, de asemenea, are o serie de caracteristici benefice. Mulți dintre clienții noștri aleg această marcă pentru fiabilitatea și siguranța funcționării sale. Probabil că și clienții companiei dvs. vor prefera să o aleagă datorită celor mai bune caracteristici ale sale:

Tehnologia Snap Inverter: acest tip de construcție unitară permite instalarea mai întâi a plăcii din spate. Toate invertoarele de tip „snap” se află în această secțiune. Aici sunt conectate cablurile de curent alternativ și de curent continuu. Apoi, echipamentul poate fi agățat pe acesta și fixat prin decuplare. Aceasta permite o instalare și o întreținere ușoară fără a fi nevoie de recablare!

Dynamic Peak Manager. Algoritmul MPPT se poate adapta în mod dinamic la condiții, găsind întotdeauna cel mai optim punct de lucru.

Zero feed-in: cu această caracteristică, nu este nevoie să se realimenteze la rețeaua de utilități, astfel încât este ușor să respectați constrângerile de control al rețelei, în plus, nu vă încurcați în complexitatea condițiilor privind cerințele sistemului de alimentare a rețelei.

Comutarea automată a transformatorului HF: transformatoarele de înaltă frecvență sunt instalate în invertoarele cu transformator de tip Galvo. Funcția de comutare este utilizată pentru a obține o funcționare constantă de înaltă eficiență, asigurând astfel randamente mai mari.

Comunicare integrată a datelor: vizibilitate completă a funcționării sistemului solar: un server web și o unitate de interfață sunt incluse în pachet. Acesta poate fi conectat la internet prin cablu de rețea și WiFi, dar permite și conectarea dispozitivelor de la terți: Modbus RTU SunSpec sau Modbus TCP SunSpec, sau Fronius Solar API.

Ce invertoare sunt disponibile?

În funcție de stocarea energiei, invertoarele solare pot fi conectate la rețea, hibride sau autonome.

În funcție de conectarea la rețea, distingem între invertoare monofazate și trifazate. În funcție de tipul de conectare la rețea, puteți alege, de asemenea, un invertor. Pentru o rețea monofazată puteți conecta 1 invertor monofazat, în timp ce pentru o rețea trifazată puteți conecta 3 faze, dar puteți conecta și 1-1 invertor monofazat pentru fiecare fază, dar acest lucru este destul de scump.

Alegerea invertorului potrivit depinde, de asemenea, în mare măsură, de ce produse sunt permise de furnizorul local. Un alt factor este cererea de energie a gospodăriei, care va determina dacă este nevoie de un invertor monofazat sau trifazat.

Ar trebui ca invertorul să aibă un transformator sau să nu aibă transformator?

În cazul unui panou solar cu peliculă subțire, este necesar un transformator pentru a sincroniza tensiunile de curent continuu și de curent alternativ. În cazul celulelor solare monocristaline și policristaline, bobinele și condensatorii se ocupă de sincronizare.

SMA

Furnizori noștri de panouri solare oferă o gamă largă de produse, inclusiv invertoare monofazate, trifazate și hibride!

Scroll to Top