Sortează după
Filtrează după Preț
-
Filtrează după Categorii

Invertoare panouri fotovoltaice

Invertorul – parte componenta a unui sistem fotovoltaic
Sistemele fotovoltaice ofera curent electric direct de la soare prin intermediul unor echipamente specifice. Un astfel de sistem este format din panouri fotovoltaice, sisteme de fixare, unul sau mai multe invertoare si un sistem inteligent de monitorizare pentru eficientizarea consumului si productiei de energie. Fiecare parte a sistemului are o sarcina specifica. Invertorul are rolul de a prelua energia captata de panou si de a o transforma in curent alternativ, ce poate fi utilizat pentru aprovizionarea consumatorilor, pentru incarcarea unei baterii, pentru incarcatoare EV sau pentru injectare in retea. Magazinul solargroup.ro iti ofera toate componentele necesare realizarii unui astfel de sistem, destinate distribuitorilor care lucreaza direct cu clientii.
Invertor panouri fotovoltaice – modele rezidentiale si comerciale
Invertoarele pentru panourile fotovoltaice sunt echipamente obligatorii, care nu pot lipsi, deoarece asigura transformarea curentului monofazat sau trifazat din continuu in alternativ. In magazinul nostru este disponibila o gama foarte variata de modele. Invertoarele solare de tip rezidential sunt destinate utilizarii casnice si incorporeaza tehnologii moderne pentru protejarea echipamentelor. Curentul rezultat poate fi trimis direct catre acumulatori, fara a fi necesare modificari ale sistemului sau catre retea, la o eficienta maxima de 98,6%. Sunt disponibile modele cu puteri variabile, intre 3 si 8,2 kW. Invertoarele fotovoltaice comerciale sunt fabricate pentru a fi utilizate la tensiuni mari, randamentul fiind superior datorita prezentei sistemului de racire activ. Carcasa speciala permite montarea acestor echipamente in aer liber, rezistand foarte bine la umiditate si la temperaturi extreme.
Invertor solar 1 – 30 din 84 de rezultate

Întrebări frecvente

Invertorul solar este un dispozitiv esențial într-un sistem fotovoltaic, care transformă curentul continuu produs de panourile solare în curent alternativ utilizabil pentru a alimenta echipamentele electrice din casa dumneavoastră sau pentru a fi livrat în rețeaua electrică.

Există două tipuri principale de invertori solari:

 

  1. Invertor cu legătură la rețea (grid-tie inverter): Acesta convertește curentul continuu realizat de panourile solare în curent alternativ și este utilizat pentru a alimenta echipamentele electrice din rețeaua electrică.
  2. Invertor fără legătură la rețea (off-grid inverter): Acesta convertește curentul continuu generat de panourile solare în curent alternativ pentru a alimenta echipamentele electrice din sistemele independente de rețea.

Invertorul solar preia curentul continuu produs de panourile solare și îl convertește în curent alternativ de calitate, care este adecvat pentru utilizarea în casa dumneavoastră sau pentru a fi alimentat în rețeaua electrică. Invertorul controlează și reglează tensiunea, frecvența și forma undei de curent alternativ, astfel încât energia produsă să fie compatibilă cu dispozitivele electrice.

Un invertor solar este compus din mai multe componente cheie care lucrează împreună pentru a realiza conversia eficientă a curentului continuu (CC) în curent alternativ (CA). Aceste componente sunt: un microcontroller, un tranzistor bipolar de joncțiune, o punte electrică H, un tranzistor cu efect de câmp și un transformator.

Scroll to Top