Sortează după
Filtrează după Preț
-
Filtrează după Categorii

Invertoare panouri fotovoltaice

Invertorul pentru panouri solare – parte esentiala a unui sistem fotovoltaic

Sistemele fotovoltaice ofera curent electric direct de la soare, prin intermediul unor echipamente specifice. Un astfel de sistem este format din panouri fotovoltaice, sisteme de fixare, unul sau mai multe invertoare de panouri solare si un sistem inteligent de monitorizare, pentru eficientizarea consumului si productiei de energie. Fiecare parte a sistemului are o sarcina specifica. Invertorul are rolul de a prelua energia captata de panou si de a o transforma in curent alternativ, ce poate fi utilizat pentru aprovizionarea consumatorilor, pentru incarcarea unei baterii, pentru incarcatoare EV sau pentru injectare in retea. Magazinul Solargroup.ro iti ofera toate componentele necesare realizarii unui astfel de sistem, destinate distribuitorilor care lucreaza direct cu clientii.

Invertor panouri solare – modele rezidentiale si comerciale

Invertoarele pentru panourile fotovoltaice sunt echipamente obligatorii, care nu pot lipsi, deoarece asigura transformarea curentului monofazat sau trifazat din continuu in alternativ. In magazinul nostru, este disponibila o gama foarte variata de modele. Invertoarele solare de tip rezidential sunt destinate utilizarii casnice si incorporeaza tehnologii moderne pentru protejarea echipamentelor. Curentul rezultat poate fi trimis direct catre acumulatori, fara a fi necesare modificari ale sistemului, sau catre retea, la o eficienta maxima de 98,6%. Sunt disponibile modele cu puteri variabile, pornind de la 3 kW.
Invertoarele pentru panouri fotovoltaice comerciale sunt fabricate pentru a fi utilizate la tensiuni mari, randamentul fiind superior, datorita prezentei sistemului de racire activ. Carcasa speciala permite
montarea acestor echipamente in aer liber, rezistand foarte bine la umiditate si la temperaturi extreme.

Invertoare panouri solare Huawei, Fronius, Victron

La Solargroup.ro, profesionalismul si experienta acumulata in cei peste 25 de ani de activitate internationala si cei peste 10 ani de activitate in Romania ne obliga sa furnizam clientilor nostri, persoane fizice si persoane juridice, exclusiv modele de invertor panouri solare de la branduri recunoscute pe plan mondial. Astfel, in oferta noastra, gasesti invertoare panouri solare Huawei, Fronius, Victron Energy, Solis, Sungrow, dar si SolarEdge sau SMA.

Aceste invertoare panouri solare acopera intreaga „plaja” de cerinte a clientilor nostri, atat pentru utilizarea casnica, dar si industriala: monofazate, trifazate, hibride, de retea, comerciale etc.; cu puteri
de la 3 kW la 100 kW etc. Astfel, indiferent ce sistem fotovoltaic ai construi sau ai detine, iti oferim garantia ca venim in intampinarea ta atat cu produse de cea mai buna calitate, folosind tehnologii de top, cat si cu informatii si sfaturi utile cu privire la achizitionarea, instalarea si functionarea acestora.

Intrebari frecvente invertoare solare

Ce este un invertor solar?
Invertorul solar este un dispozitiv esential intr-un sistem fotovoltaic, care transforma curentul continuu produs de panourile solare in curent alternativ, utilizabil pentru a alimenta echipamentele electrice din casa dumneavoastra sau pentru a fi livrat in reteaua electrica.

Cate tipuri de invertoare solare exista?
Exista doua tipuri principale de invertoare solare:

Model invertoare panouri fotovoltaice cu legatura la retea (grid-tie inverter): Acesta converteste curentul continuu realizat de panourile solare in curent alternativ si este utilizat pentru a alimenta
echipamentele din reteaua electrica.

Model invertoare panouri fotovoltaice fara legatura la retea (off-grid inverter): Acesta converteste curentul continuu generat de panourile solare in curent alternativ, pentru a alimenta echipamentele electrice din sistemele independente de retea.

Cum functioneaza un invertor solar?

Invertorul solar preia curentul continuu produs de panourile solare si il converteste in curent alternativ de calitate, care este adecvat pentru utilizarea in casa dumneavoastra sau pentru a fi alimentat in reteaua electrica. Invertorul pentru panouri solare controleaza si regleaza tensiunea, frecventa si forma undei de curent alternativ, astfel incat energia produsa sa fie compatibila cu dispozitivele electrice.

Din ce este compus un invertor pentru panouri solare?
Un invertor solar este compus din mai multe componente cheie, care lucreaza impreuna pentru a realiza conversia eficienta a curentului continuu (CC) in curent alternativ (CA). Aceste componente sunt: un microcontroller, un tranzistor bipolar de jonctiune, o punte electrica H, un tranzistor cu efect de camp si un transformator.

Întrebări frecvente

Invertorul solar este un dispozitiv esențial într-un sistem fotovoltaic, care transformă curentul continuu produs de panourile solare în curent alternativ utilizabil pentru a alimenta echipamentele electrice din casa dumneavoastră sau pentru a fi livrat în rețeaua electrică.

Există două tipuri principale de invertori solari:

 

  1. Invertor cu legătură la rețea (grid-tie inverter): Acesta convertește curentul continuu realizat de panourile solare în curent alternativ și este utilizat pentru a alimenta echipamentele electrice din rețeaua electrică.
  2. Invertor fără legătură la rețea (off-grid inverter): Acesta convertește curentul continuu generat de panourile solare în curent alternativ pentru a alimenta echipamentele electrice din sistemele independente de rețea.

Invertorul solar preia curentul continuu produs de panourile solare și îl convertește în curent alternativ de calitate, care este adecvat pentru utilizarea în casa dumneavoastră sau pentru a fi alimentat în rețeaua electrică. Invertorul controlează și reglează tensiunea, frecvența și forma undei de curent alternativ, astfel încât energia produsă să fie compatibilă cu dispozitivele electrice.

Un invertor solar este compus din mai multe componente cheie care lucrează împreună pentru a realiza conversia eficientă a curentului continuu (CC) în curent alternativ (CA). Aceste componente sunt: un microcontroller, un tranzistor bipolar de joncțiune, o punte electrică H, un tranzistor cu efect de câmp și un transformator.