Compania noastră a participat la evenimentul “Fronius Production Power Summit” de la Linz, unde cei mai mari distribuitori din Europa au fost invitați la o discuție strategică, iar acești parteneri au fost informați despre noua dezvoltare a fabricii.
Compania austriacă a fost și va rămâne 100% în proprietatea familiei timp de 76 de ani, a subliniat Elisabeth Engelbrechtsmueller Strauss, CEO al Fronius. Grupul de companii continuă să acorde o mare atenție producției și achiziției de materii prime în Europa, ceea ce este unic în industria solară. Sloganul lor reflectă, de asemenea, acest lucru: “Produs fabricat la nivel local pentru localnici”.
În noua lor unitate de producție, a fost pusă în funcțiune o linie de producție complet automatizată, denumită “State of the art“, care reprezintă una dintre cele mai moderne tehnologii robotice. Capacitatea de producție a crescut cu 200% în comparație cu anii anteriori, astfel încât timpii de producție și de livrare au fost scurtați.
Producția viitoare se va concentra în principal pe invertoare hibride. Doar invertoarele Fronius Symo GEN24 sunt fabricate pe 5 linii de producție, iar în cadrul acestora, utilizatorii pot alege dintre mai multe tipuri. Invertoarele hibride sunt concepute pentru a răspunde cererii tot mai mari de stocare a energiei în baterii, deoarece permit conectarea unei baterii la sistemul solar. Datorită îmbunătățirilor continue, timpul de comutare Full Backup pentru invertoarele hibride Fronius Symo GEN24 va fi redus radical.
În 2024, pe piață va apărea o altă baterie care va fi compatibilă și cu invertoarele Fronius, iar aceasta este noua baterie de stocare a energiei LG Enblock ESS. Fișa tehnică a produsului poate fi descărcată de aici.
În ceea ce privește contoarele inteligente Fronius, a fost anunțată o actualizare de software care permite controlul mai multor invertoare în același timp.
Viitoarea gamă de produse este ilustrată în figura de mai jos.
Bineînțeles, încărcătoarele pentru mașini electrice capătă, de asemenea, o atenție din ce în ce mai mare, atât în rândul utilizatorilor rezidențiali, cât și al celor corporativi.
Uniunea Europeană continuă să sprijine extinderea energiei regenerabile. Walburga Hemetsberger de la SolarPower Europe a subliniat că UE își propune să instaleze 100 GW de sisteme solare până în 2030.